Vi är kursdeltagarna på Färnebofolkhögskola som studerar Klimat och förändring med Filmen som verktyg. Vi har skapat denna bloggen för att ytterliggare sprida information, inspiration och engagemang om klimatfrågorna - och det vill vi göra med våra filmer, tips om event och webbsidor eller bara genom vårt engagemang. Välkommen - du behövs för att det skall förändra.

Nyinvigning av det hållbara kontoret!

Staples öppnar tillsammans med noggrant utvalda leverantörer utställningen ”Det hållbara kontoret” hos Ekocentrum. Tillsammans med 3M, Metsä Tissue, Polynova, Kyocera, Esselte, Nilfisk och Stora Enso vill Staples lyfta fram att det går att skapa ett kontor med sikte på en hållbar utveckling.

I temarummet lyfts EcoEasy-produkterna fram tillsammans med tips, idéer, fakta och lösningar för besökaren att läsa, prova, känna och reflektera. Kontoret består av alla de delar som behövs för dagligt kontorsarbete – allt från stolen, datorn och skrivbordet till toaletten, skrivarlösningen, kaffemaskinen och städskrubben.

Vi samlas i konferensrummet Solen för att lyssna på Karin Lundquist från Miljöstyrningsrådet, som kommer att berätta om vilka krav med avseende på miljö och människa som kan ställas vid både offentlig och privat upphandling för att få hållbara produkter till ditt kontor.

Därefter presenterar Johanna Jigmo-Linde från Staples vad Det hållbara kontoret handlar om och inviger även temarummet. Slutligen bjuds du på dryck och tilltugg (det sistnämnda från Lärjeåns Trädgårdar).

Varmt välkommen till en spännande eftermiddag måndagen den 19 mars!

http://www.klartofint.se/images/kvalitet_water.jpg

Kolla in på ekocentrums hemsida!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Visit InfoServe for backgrounds or to create a business website.