Vi är kursdeltagarna på Färnebofolkhögskola som studerar Klimat och förändring med Filmen som verktyg. Vi har skapat denna bloggen för att ytterliggare sprida information, inspiration och engagemang om klimatfrågorna - och det vill vi göra med våra filmer, tips om event och webbsidor eller bara genom vårt engagemang. Välkommen - du behövs för att det skall förändra.

Inspirationsdag i Göteborg nästa söndag den 22 april: 'Medskapa framtiden – hitta kraften att förändra!




Detta är en dag med ett ambitiöst syfte: dels att verkligen, även känslomässigt, ta in hur det ser ut i världen idag, och att inte fokusera fråga för fråga, utan istället se tre kriser – den om miljöutmaningarna, den om de sociala orättvisorna och den existentiella/ om brist på mening – som en kris. Och dels att därifrån titta på de förändringsvindar som idag blåser i motsatt riktning, bort från dessa kriser. Mycket fokus ligger på att hitta sin energi och lust att bidra till det, att bidra till att bygga något annat. Symposiet handlar om att inspirera, eller snarare att vi alla ska hitta vår inspiration inom oss, och hur vi vill bidra till en bättre värld. Genom vad vi gör, men också genom vilka vi är.
Detta är ett utbildnings/inspirationskoncept som idag hålls i många olika delar av världen. Dagen är uppbyggd kring ett mycket speciellt videomaterial och olika slags övningar. Jag, Klara och Emma tyckte att detta upplägg var så inspirerande att vi bestämde oss för att gå en utbildning för att själva kunna hålla utbildningsdagar, 'symposier' som de kallas. Jag jobbar annars med kemikaliefrågor på en miljöorganisation, och Emma och Klara arbetar bland annat med permakultur och andra omställningsfrågor i sitt företag Gemeko. Den 22 april håller vi vårt första symposium i Göteborg.
Kom med på en annorlunda inspirationsdag!
Mer info finns här: http://gemeko.se/pacha-mama-symposium/
Och på facebook: http://www.facebook.com/events/335312139845368/
22 april 9-16, i Krokodilen på Färnebo folkhögskola filial, Linnégatan 21.
Deltagaravgift 400 kr (200 kr för icke förvärvsarbetande vid behov), inklusive fika, lunch, frukt.
Anmälan till [email protected].



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Visit InfoServe for backgrounds or to create a business website.