Vi är kursdeltagarna på Färnebofolkhögskola som studerar Klimat och förändring med Filmen som verktyg. Vi har skapat denna bloggen för att ytterliggare sprida information, inspiration och engagemang om klimatfrågorna - och det vill vi göra med våra filmer, tips om event och webbsidor eller bara genom vårt engagemang. Välkommen - du behövs för att det skall förändra.

Miljömärkning av tjänster på Ekocentrum.


Att märka försäkringar med Bra Miljöval.

SVN (Social Venture Network), Folksam och Naturskyddsföreningen bjuder in till seminarium!

Att miljömärka livsmedel, shampo, tvättmedel och textilier är något som vi förstår. Men att miljömärka tjänster är inte lika lätt. En varukedja har en logisk början och ett logiskt slut, men var börjar och slutar tjänsten?
Tjänstesektorn står i dag för en klar majoritet av Sveriges BNP. Det är också där den största tillväxten kommer att ske i framtiden. För en hållbar framtid är det nödvändigt att den tjänsteproducerande sektorn hittar lösningar för att ta ett större miljöansvar.
Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval presenterade därför "Bra Miljöval Bilförsäkring och Småhusförsäkring" 2011. Folksam blev sedan det första svenska försäkringsbolag som erbjuder dessa produkter i sitt försäkringsutbud.
En miljömärkt försäkring för bilar och småhus, ställer krav på att skaderegleringen av skador sker med höga krav på miljöhänsyn och av aktörer som klarar högt ställda krav på sin verksamhet. Det innebär också att försäkringskapitalet, i avvaktan på kostnader för skador, placeras så att det också bidrar till mindre miljöpåverkan.
Bilar och småhus är de första försäkringarna som kan mätas mot miljömärkningskrav, men också andra försäkringar eller finansiella produkter skulle på motsvarande sätt kunna hanteras genom miljömärkning.

Program:
13:00 Pia Jertfelt, SVN Sweden, hälsar välkomna
13:10 Eva Eiderström, Naturskyddsföreningen, om arbetet som lett fram till miljömärkta försäkringar.
Karin Stenmar,om Folksams arbete för att miljömärka sina produkter.
13:50 Paneldiskussion: Kan miljömärkning vara en väg för att tjänstesektorn lättare ska ta sig an arbetet med klimat-och miljöfrågor?
Med: Natalja Koniouchenkova, Ekocentrum, Elisabeth Nore, SIRP och Ingrid Westerfors, Ekobanken.
14:30 Afternoon tea serveras

Deltagande är kostnadfritt. Vi bjuder på afternoon tea.

http://www.creon.se/System/ImageArchive/Image_16614.png

 


Anmäl dig senast den 28 mars här.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Visit InfoServe for backgrounds or to create a business website.