Vi är kursdeltagarna på Färnebofolkhögskola som studerar Klimat och förändring med Filmen som verktyg. Vi har skapat denna bloggen för att ytterliggare sprida information, inspiration och engagemang om klimatfrågorna - och det vill vi göra med våra filmer, tips om event och webbsidor eller bara genom vårt engagemang. Välkommen - du behövs för att det skall förändra.

Hur vi kan leva hållbart 2030 - en blueprint för framtiden.



ARBETA MINDRE -RÄDDA JORDEN är denna veckas onsdagsföreläsning på Ekocentrum.

Den hålls av Christer Sanne, (känd bl a med boken “Keynes barnbarn) – en bättre framtid med arbete och välfärd”, som kommer dela med sig av tankar och kalkyler för en positiv, hållbar framtid.

Såhär står det om föreläsningen på hemsidan:

Vårt ekonomiska system inrymmer flera paradoxer och dilemman som måste hanteras för att komma fram till en ekologiskt hållbar utveckling. Rekyleffekten innebär att teknisk utveckling inte leder till en bättre miljö om den resulterar i större volymer. Ökad produktivitet leder till ökad produktion om inte arbetstiden minskar i samma mån. Christer Sanne presenterar också en ny (opublicerad) analys som är något så otidsenligt som ett "blueprint" för framtiden: hur kan vi leva hållbart 2030.


Ett samarrangemang med Naturskyddsföreningen och Ingenjörer för Miljön (IfM).

Nu denna Onsdag 14/3 mellan 18.00 och 19.30, här i Göteborg.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Visit InfoServe for backgrounds or to create a business website.