Vi är kursdeltagarna på Färnebofolkhögskola som studerar Klimat och förändring med Filmen som verktyg. Vi har skapat denna bloggen för att ytterliggare sprida information, inspiration och engagemang om klimatfrågorna - och det vill vi göra med våra filmer, tips om event och webbsidor eller bara genom vårt engagemang. Välkommen - du behövs för att det skall förändra.

Gemeko tipsar inför sommar och vår!


Solen är med oss fler och fler timmar per dag och våren börjar kännas i luften, vilket gör det ännu lättare att agera på ett sätt som du som person och naturen mår bra av. Gemeko rekommenderar:
  • Att du tar ut cykeln ur förrådet och börjar cykla redan nu. Vardagsmotion, en tidig solbränna och ett färdmedel där du inte smutsar ner luften.
  • Att du sticker ner några frön i krukor i fönstret för att se vad som kommer upp. Ta vad du har hemma. Kikärtorna, fröna i chilifrukten eller pumpan. Odling är lite av en lek, gör det inte för svårt och ha kul. Täck över krukan med en plastpåse med små hål i till skotten tittar upp och se till att jorden är fuktig.
  • Att du tänker en extra gång innan du bokar flygresan till andra sidan jorden. Vad vill du uppleva? Värme, sol, kultur, äventyr, spännande möten med människor? Kanske du kan uppleva just de genom en tågresa eller på din nysmorda cykel? Hör av er om ni vill ha tips och trix för en grön och rolig semester.

Under våren erbjuder Gemeko dig som person att lära dig fler verktyg för att leva och agera grönare genom:

Introduktionskurs i designverkyget Permakultur.
Fyra måndagskvällar i Göteborg
En långhelg på kursgården Hästekasen utanför Uddevalla.
Heldagsworkshopen "Medskapa framtiden" i Göteborg den 22 april. Det är en dag där du får utrymmet att släppa taget om kontrollen, dina åsikter och känslor och hitta din anledning och kraft att vara med och medskapa framtiden.
Helgen den 13-15 april ordnar de en temahelg med fokus på den "Inre omställningen". Hur kan jag som person ställa om till ett hållbart sätt att leva och förhålla mig till världen runtomkring? Det är en helg full av föredrag, workshops och filmvisningar. Bland annat presenterar de författaren Eva Sanner som en av föredragshållarna. För en första glimt till programmet kan ni läsa mer på deras hemsida.


http://media.gemeko.se/2011/12/IMG_8547.jpg





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Visit InfoServe for backgrounds or to create a business website.