Vi är kursdeltagarna på Färnebofolkhögskola som studerar Klimat och förändring med Filmen som verktyg. Vi har skapat denna bloggen för att ytterliggare sprida information, inspiration och engagemang om klimatfrågorna - och det vill vi göra med våra filmer, tips om event och webbsidor eller bara genom vårt engagemang. Välkommen - du behövs för att det skall förändra.

Café Planet - Omställningsträff.


Ett brev från Omställning Göteborg, är det inte dags att vi ALLA går samman för att förändra?

Läs mer här:

 

För drygt två år sedan startade en process här i Göteborg med inspiration från Transition Towns-rörelsen. Vi var några som upplevde att den rörelsen bar på en hel del klokskap kring lokal omställning och förändringsprocesser, och bestämde oss för att försöka sätta igång ett lokalt initiativ som kom att kallas Omställning Göteborg. Detta initiativ har sedan under lösa former försökt initiera samarbeten, mobilisera folk och konkreta omställningsprojekt.

Vi ser att det finns en rad mindre grupper och föreningar som arbetar i liknande anda för ökad lokal självförsörjning, mer direkt demokrati, för en bättre hushållning av våra gemensamma resurser, med kreativa tankar kring nya ekonomiska modeller, med en förståelse av att människors inre och världen där ute hänger ihop osv. Som enskilda grupper är våra röster relativt svaga, men gemensamt blir vi en stark rörelse som snickrar på ett nytt paradigm.

Vi från Omställning Göteborg skulle gärna se ett mer organiserat samarbete lokalt kring de här frågorna. Vi vill gärna att du och din förening är med och tänker kring en samarbetsplattform för omställningsinriktade grupper i Göteborg. Samarbeten kan ibland verka tyngande, men vi ser många möjligheter till att hjälpa varandra med saker som opinionsbildning, resursdelning (lokaler, kunskap etc), utbildningar, marknadsföring, kartläggningar etc.

Vi vill därför bjuda in dig till en träff på Café Planet (Ekocentrum) onsdagen den 21/3 kl 17.30-20.00. Drop in från 17.00.

Vi bjuder på mat!

Anmäl om dig gärna så att vi kan beräkna mat till:

[email protected], 0762-292452

Ta gärna med någon mer från din förening/organisation eller ditt nätverk, eller tipsa oss om andra vi borde bjuda in.



http://www.stadgiganten.nu/wp-content/uploads/2011/03/brain3-300x300.jpg


Hoppas att du deltar!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Visit InfoServe for backgrounds or to create a business website.